Konzularno poslovanje

06.06.2016

Konzularno poslovanje

URADNE URE VELEPOSLANISTVA:

  • od ponedeljka do petka, razen cetrtka, od 10h do 12h in od 14h do 15h
  • ob cetrtkih ni uradnih ur
  • ob sobotah nedeljah in zaprto

Telefonske informacije: vsak delovni dan od 14h-15h, na telefonski stevilki: Tel: + 380 44 585 2332

— Gregor Frank, svetovalec

VARNOSTNA OPOZORILA

Slovenskim drzavljanom odsvetujemo vsa potovanja v dolocene dele drzave.

Slovenskim drzavljanom odsvetujemo vsa potovanja na okupirana podrocja Avtonomne republike Krim, Donecke oblasti in Luganske oblasti. Na teh podrocjih slovenskim drzavljanom ne moremo zagotoviti konzularne pomoci in zascite.

Opozorilo — Opozarjamo, da za vstope na zacasno okupirana podrocja Donecke in Luganske oblasti ter v Avtonomno republiko Krim, ki niso skladni z ukrajinsko zakonodajo, Ukrajina na osnovi Zakona o pravnem statusu tujcev in oseb brezno bystrica trencin drzavljanstva, predvideva kazensko odgovornost. Predstavniki Drzavne obmejne policije imajo pravico tujim drzavljanom zavrniti in prepovedati vstop v Ukrajino do treh let.

Vstop na podrocje Avtonomne republike Krim je na podlagi ukrajinske zakonodaje mozen samo preko dolocenih mejnih prehodov in s posebnim dovoljenjem ukrajinskih oblasti. Posebno dovoljenje lahko izda Drzavna migracijska sluzba ali teritorialni organ Drzavne migracijske sluzbe Gegeniceskega in Novotroickega rajona Hersonske oblasti. Informacije o postopku pridobitve dovoljenja za vstop na Krim in seznam katere kategorije tujcev imajo pravico do pridobitve takega dovoljenja so objavljene na spletni strani Drzavne migracijske sluzbe Ukrajine: http://dmsu.gov.ua/posluhy/dokumentuvannya-inozemtsiv/3262-otrimannya-spetsialnogo-dozvolu-dlya-v-jizdu-do-krimu .

Informacije o mejnih prehodih za vozila so objavljene na spletni strani ukrajinske Drzavne migracijske sluzbe: http://dpsu.gov.ua/ua/static_page/470.htm .

Vstop na okupirana obmocja Donecke in Luganske oblasti je po ukrajinski zakonodaji mozen samo preko ukrajinskih kontrolnih tock. Postopek je podrobno opisan na spletnih straneh SBU (Varnostne sluzbe Ukrajine): http://www.sbu.gov.ua/sbu/control/uk/publish/article?art_id=136472&cat_id=136462 .

Register dovoljenj za vstop in gibanje oseb na podrocju Donecke in Luganske oblasti je dostopen na spletni povezavi Varnostne sluzbe Ukrajine: https://urp.ssu.gov.ua/ .

Vse informacije iz navedenih spletnih povezav, razen prve, ki je dostopna tudi v angleskem jeziku, so dostopne samo v ukrajinskem jeziku.

NUDENJE KONZULARNE ZASCITE:

Popotniki lahko pred potovanjem prostovoljno izpolnite obrazec Podatki o potovanju v tujino in ga posljete nasemu veleposlanistvu. S tem olajsate izvajanje morebitne konzularne zascite.

Короткий опис статті: посольство фрн

Джерело: Konzularno poslovanje

Також ви можете прочитати