Шенгенська віза Німеччину, отримати візу в німеччину, умови отримання візи

19.02.2017

· З туристичною візою вид на проживання не видається. Тому не приїжджайте на зарахування в навчальний заклад по туристичній візі.

Заповнення анкет для отримання візи може бути як на російській, так і на німецькій мові. При подачі заяви на отримання Шенгенської візи швидше за все її можна отримати, якщо причиною звернення в посольство є бажання вчитися. Краще всього подавати документи для отримання довгострокової візи (наприклад, для навчання на мовних курсах тривалістю більше трьох місяців або візи з дозволом на вступ до ВНЗ Німеччини (студентської візи).

Б) Віза для навчання на мовних курсах Німеччині тривалістю більше 3-х місяців.

Громадянам, бажаючим виїхати в Німеччину з метою навчання на мовних курсах тривалістю більше 3-х місяців, чи з дозволом на вступ до ВНЗ Німеччини. посольства відкривають німецькі візи, з початковим терміном дії три місяці. Даний вид візи не допускає довгострокового перебування в одній з країн Шенгенської групи (існують винятки), і дійсні лише на території ФРН.

Необхідні документи для отримання візи:

· закордонний паспорт та копія сторінок з особистими даними,

· загальногромадянський паспорт і копія сторінок з особистими даними і реєстрацією за місцем проживання,

· дві заповнені і власноруч підписані анкети-заяви на видачу візи для навчання в Німеччині, з вклеєними фотографіями і додатково одну фотографію для візи,

· підписану заяву у відповідності з § 55 Закону про перебування на території Федеративної Республіки Німеччини,

· запрошення мовної школи містить адресу та відомості про терміни проходження курсу, а також підтвердження оплати. Курс повинен включати в себе мінімум 18 навчальних годин на тиждень,

— підтвердження наявності житла,

— підтвердження наявності достатньої кількості фінансових засобів для забезпечення вашого перебування наступними документами:

1. офіційну заяву про прийняття третіми особами зобов’язань за вашим фінансування у відповідності з §§ 66-68 Закону про перебування на території Федеративної Республіки Німеччини, а також копію цієї заяви про зобов’язання,

2. або підтвердження наявності власних коштів в розмірі 50 Євро на кожен день перебування. Якщо житло вже сплачено, то дана добова ставка ділиться навпіл і становить 25 Євро,

— Поліс медичного страхування. дійсний на весь термін перебування на території всіх держав — учасниць Шенгенської угоди, і копія цього поліса. Мінімальне покриття витрат має становити 30.000 Євро.

— для дітей до 18 років нотаріально завірена заява про згоду батьків або осіб, що володіють опікунськими правами, не подорожують разом з ними, і копію цієї заяви.

— візовий збір у розмірі 35 Євро за чинним обмінним курсом валюти країни.

Віза в ФРН для виїзду з дозволом на навчання в штудиенколлег або з дозволом на вступ до ВНЗ Німеччини .

Для отримання візи необхідно надати наступні документи:

· закордонний паспорт і дві копії сторінок з особистими даними.

· загальногромадянський паспорт і копії сторінок з особистими даними і реєстрацією за місцем проживання.

· три заповнених німецькою мовою і власноручно підписаних анкети-заяви про видачу дозволу на перебування у Німеччині з вклеєними фотографіями та однієї додаткової фотографією для візи.

· два підписаних заяви у відповідності з § 55 Закону про перебування на території Федеративної Республіки Німеччини.

· запрошення мовної школи, містить відомості про місце та терміни проходження курсу (інтенсивний мовний курс повинен включати в себе мінімум 18 навчальних годин на тиждень).

· підтвердження внесення плати за весь курс в повному обсязі.

· підтвердження мети проходження курсу:

1. професійна мета — пред’являється довідка від роботодавця про надання відпустки з гарантією збереження робочого місця,

2. з метою навчання у вузі — атестат зрілості, що дає право навчатися в внз Німеччини.

· підтвердження наявності житла.

· підтвердження наявності засобів до існування наступними документами:

1. заяву про прийняття третіми особами матеріальних зобов’язань у відповідності з §§ 66-68 закону про перебування на території Федеративної Республіки Німеччини,

2. або підтвердження наявності власних коштів у розмірі 600 Євро на кожен місяць перебування у вигляді довідки з банку. У разі планованої в подальшому навчання у вузі слід підтвердити наявність достатнього фінансування на перший рік перебування, відповідно 7200 Євро.

· для дітей до 18 років потрібно нотаріально завірена заява про згоду батьків або осіб, що володіють опікунськими правами, не подорожують разом з ними, і копію цієї заяви.

· підтвердження наявності достатньої медичної страховки .

· надання опису мотивації до навчання у Федеративної Республіки Німеччини (мотиваційний лист).

· візовий збір у розмірі 30 Євро за чинним обмінним курсом валюти країни.

Додаткова інформація:

Продовження віз для навчання на мовних курсах тривалістю більше трьох місяців, або з дозволом на вступ до ВНЗ Німеччини. виробляється безпосередньо у відомстві у справах іноземців у місті, де навчається іноземний громадянин, маючи зареєстроване місце проживання.

Приводом для продовження такої візи, може бути продовження терміну навчання або одержання допуску на навчання в Внз Німеччини.

Необхідні документи для отримання візи :

· документ, що підтверджує особу ( закордонний паспорт ).

· підтвердження продовження навчання в мовній школі або підтвердження наявності навчального місця на певному освітньому установі.

· документальне підтвердження фінансової спроможності претендента (виписка з банківського рахунку тощо).

· чинна на момент продовження медична страховка .

· підтвердження наявності місця проживання.

· довідка, що підтверджує реєстрацію за місцем проживання (виходить по прибутті в місто навчання в адміністрації міста).

· візовий збір (сума від 30 до 70 Євро).

Від подання клопотання до посольства Німеччини на предмет отримання візи, для навчання на мовних курсах або з дозволом на вступ до ВНЗ Німеччини. до отримання такої, терміни становлять від 6-ти до 12-ти тижнів. Після того, як ваші документи були прийняті посольством або консульством. вони подаються у відомство у справах іноземців в місто, який і був позначений в анкетах як місто основного перебування.

При негативному результаті (відмова відомства у видачі в’їзної візи ) посольство. куди ви подавали документи, повідомляється негайно. Воно ж у свою чергу, і повідомляє про це заявника.

При позитивному вирішенні питання відомством, таке, протягом 6-ти тижнів може не повідомляти посольство про прийняття його. І тоді, таке тривале мовчання відомства розглядається посольствами як позитивне рішення щодо видачі прохача в’їзної візи.

Однак процес обробки документів посольствами та відомствами у Німеччині є дуже трудомістким і об’ємним за своєю суттю. Існує багато нюансів, які присвячені лише деякі працівники даних установ. Тому терміни обробок можуть бути менше, або навпаки більше встановлених. Детальну інформацію ви можете отримати на сайтах посольств і консульств Німеччини, або зв’язавшись безпосередньо з інформаційними відділами таких.

Думка, що рішення про видачу або відмову прохачеві візи приймає тільки посольство. є помилковим. Прийняття даного рішення знаходиться також і в компетенції відомств у справах іноземців у Німеччині і, в деяких випадках, співробітників відділів Міністерства закордонних справ Німеччини.

Незалежно від того, скільки триватиме ваше навчання на території Федеративної Республіки Німеччини, 4 місяці або 6 років, початковий термін дії виданої візи посольством, становить 3 місяці. Подальше її продовження відбувається у відомстві у справах іноземців у місті вашого проживання в Німеччині.

Клопочучись про отримання візи для виїзду в Федеративну Республіку Німеччини з метою навчання на мовних курсах терміном більше трьох місяців, слід подавати всі документи в оригіналі та в двох примірниках. Всі документи, складені іноземною мовою, повинні бути перекладені на німецьку мову та нотаріально засвідчені.

Для отримання візи терміном дії більше трьох місяців потрібна згода компетентного відомства у справах іноземців у Німеччині. Посольство не може впливати на час розгляду документів, яке може тривати до 6 тижнів.

Посольство сповістить вас про надходження відповіді з Німеччини в письмовому вигляді або за телефоном. Будь ласка, врахуйте, що дана віза дає право перебувати в Німеччині тільки для проходження заявленого мовного курсу.

Короткий опис статті: мотиваційний лист у посольство німеччини зразок Опис видів шенгенських віз Шенгенська віза Німеччину, отримати візу в німеччину, умови отримання візи в Німеччину

Джерело: Шенгенська віза Німеччину, отримати візу в німеччину, умови отримання візи до Німеччини

Також ви можете прочитати