Віза до Хорватії для росіян

19.02.2017

Віза в Хорватію

Віза до Хорватії для росіян в 2017 році Потрібна віза в Хорватію, які потрібні документи на візу в Хорватію, де отримувати візу в Хорватію та інші візові нюанси — в нашій статті.

В ЗМІ регулярно з’являються повідомлення про безвізовий в’їзд для росіян в Хорватію, при цьому країна знаходиться майже в серці Європи. І все-таки, потрібна віза в Хорватію для росіян?Віза до Хорватії для росіян
Віза до Хорватії для росіян

З 1 липня 2013 року Хорватія вступила в ЄС, тому доведеться оформляти візу, дотримуючи всі правила, що діють в країні.

Так само, якщо у вас вже є на руках діюча багаторазова шенгенська віза, то вона визнається еквівалентом національної хорватської візи, і може бути використана для транзиту або перебування в країні на термін до 90 днів.

Туристична віза в Хорватію

Щоб отримати туристичну або пригласительную візу в Хорватію, необхідно надати в консульський відділ посольства Хорватії в Москві наступні документи:

Віза до Хорватії для росіян

1 кольорова фотографія розміром 3,5-4,5, зроблена на світлому фоні без овалів і куточків;

  • Заповнена російською або англійською мовою друкованими літерами анкета на візу в Хорватію з приклеєною фотографією;
  • закордонний Паспорт, дійсний протягом 3 місяців після закінчення поїздки, і його ксерокопія першої сторінки;
  • Ксерокопія діючої шенгенської візи (якщо є);
  • Довідка з місця роботи з вказівкою зарплати і посади заявника;
  • Підтвердження фінансової спроможності — довідка з банку із зазначенням фінансових коштів на рахунку і з зазначенням дати відкриття рахунку або спонсорський лист з робочою довідкою із зазначенням доходів спонсора або виписка з банківського рахунку і копія банківської картки;
  • Міжнародна медична страховка, дійсна на весь термін перебування в Хорватії з покриттям 30 000 євро;
  • Медична туристична страховка для візи в Хорватію Сервіс порівняння цін на медичну страховку від провідних страхових компаній Росії. Вкажіть країну і дати поїздки, після чого виберіть підходящий варіант і оформите поліс.

    • Підтвердження броні готелю або хостелу, або ж ваучер турфірми;
    • Бронь залізничних або авіаквитків в обидва кінці.

    Для приватних поїздок додатково нотаріально завірений оригінал запрошення громадянина Хорватії або людини, що має вид на проживання в цій країні, а також довідка з його місця роботи; бланк запрошення .

    Для поїздок з дітьми додатково копія свідоцтва про народження дитини. При виїзді без одного з батьків або у супроводі третіх осіб — нотаріально завірену згоду на виїзд від другого батька або від обох, а також копії сторінок російського паспорта з особистими даними.

    Для пасажирів круїзних суден. бажаючим зійти на берег у портах Хорватії, також необхідно мати візу. Ця віза оформляється або заздалегідь в консульстві як звичайна туристична, або безпосередньо на борту круїзного лайнера, повідомивши капітана про бажання зійти на берег. В даному випадку потрібен закордонний паспорт і візовий збір у 180 хорватських кун або 40 доларів.

    Туристична віза дійсна протягом трьох місяців.

    Транзитна віза в Хорватію

    Для транзиту через територію Хорватії в треті країни громадянам Росії необхідно отримати транзитну візу, надавши наступні документи:

    • Заповнена російською або англійською мовою друкованими літерами анкета на візу в Хорватію з приклеєною фотографією;
    • закордонний Паспорт, дійсний протягом 3 місяців після закінчення поїздки, і його ксерокопія першої сторінки;
    • Кольорова фотографія 3,5-4,5 см;
    • Довідка з місця роботи з вказівкою зарплати і посади заявника. Підтвердження фінансової спроможності — довідка з банку із зазначенням фінансових коштів на рахунку і з зазначенням дати відкриття рахунку або спонсорський лист з робочою довідкою із зазначенням доходів спонсора або виписка з банківського рахунку і копія банківської картки;
    • Копія візи країни основного місця призначення. Якщо поїздка відбудеться в країну, вільну від візового режиму, необхідно надати копію запрошення або бронь

    готелю в даній країні.

    Транзитна віза діє протягом 7 днів.

    Вартість візи в Хорватію і терміни оформлення

    За оформлення хорватської візи в звичайному порядку стягується консульський збір у розмірі 35 євро. Якщо необхідно оформити візу в короткі строки (3 дні), то консульський збір становить 70 євро. Квитанція для оплати консульського збору виходить після подачі документів. Оплату необхідно здійснити протягом доби з моменту подачі заяви на візу. Дітям до 6 років оплата консульського збору не потрібно.

    Хорватська віза оформляється в консульстві в середньому протягом 3-7 робочих днів. Запрошувальна віза в разі подачі документів разом з запрошує може бути оформлена за 3 дні.

    Короткий опис статті: робоча віза в німеччину ціна

    Джерело: Віза до Хорватії для росіян

    Також ви можете прочитати