Віза в Німеччину.

03.08.2015

Віза в Німеччину.

Щоб зробити візу в Німеччину, вам знадобитися:

1. Консульство Німеччини.

Спочатку вам потрібно подати заяву на візу в консульстві Німеччини. Для цього вам необхідно попередньо записатися на прийом. призначити день, коли ви прийдете в консульство Німеччини і подасте всі зібрані документи для вашої візи.

Записатися можна безкоштовно по інтернету в будь-який час, при цьому вам знадобляться паспортні дані або свідоцтва про народження, якщо віза для дитини.

Ви можете записуватися не більше ніж за 12 тижнів до подачі заяви, за цей час ви можете збирати необхідні документи.

2. Консульський збір.

Консульський збір оплачується в рублях готівкою при поданні заяви в генеральному консульстві. Дітям до 6 років – безкоштовно, для всіх інших від 35 євро, точну вартість треба уточнювати у вашому консульстві.

3. Необхідні документи.

Візи бувають різні, що природним чином впливає на кількість і склад документів. Ми розглянемо звичайну туристичну візу. Якщо вам необхідна яка-небудь інша, то вам потрібно перейти на сайт генерального консульства Німеччини і там детально прочитати про специфічних візах.

Отже, для туристичної візи вам знадобляться такі документи:

закордонний Паспорт і 1 копію сторінки з особистими даними

Зверніть увагу на термін дії вашого закордонного паспорта. На момент закінчення дії запитуваної вами візи, паспорт повинен бути дійсний ще 3 місяці. Якщо у вашого паспорта термін дії явно менше, то вам необхідно зробити новий закордонний паспорт. Враховуйте заздалегідь час, за який він буде робитися – від 1 місяця до 4-х, в залежності від вашого місця розташування і фінансових можливостей.

Загальногромадянський паспорт

Якщо ваша прописка не в консульському окрузі, то потрібно докласти тимчасову реєстрацію на строк не менше 6-ти місяців або інші документи, що підтверджують ваше фактичне проживання в консульському окрузі.

Заповнена анкета

Вам необхідно заповнити анкету про себе для надання даних на видачу візи. Для того, щоб це зробити, перейдіть на сайт генерального консульства і знайдіть у графі «бланки анкети для скачування» перейти до онлайн анкеті. Також в додаткових вікнах відкрийте пам’ятку щодо заповнення онлайн-анкети та бланк «роз’яснення» для онлайн анкети. Тепер в онлайн режимі за прикладом заповнюйте анкету, збережіть її і роздрукуйте, так само вам необхідно роздрукувати бланк «Роз’яснення», тому що скрізь потрібно поставити свої підписи. Заповнюйте уважно, щоб не створювати причини для відмови вам у візі. При цьому не забувайте, що російський текст потрібно писати латиницею – для цього там також є пам’ятка – як писати російський текст латинськими літерами – відкриваєте і бачите таблицю транслітерації. Уважно дивіться, як правильно перекладати російські літери.

Бланки анкет можна отримати безкоштовно у Візовому відділі Генерального консульства або на сайті.

Фотографії

Після того, як ви надрукуєте анкету, в віконце для фото треба вклеїти вашу фотографію, зроблену спеціально для візи в фотоательє. Вам знадобиться 2 фотографії, одна з яких повинна бути наклеєна на анкету.

  • Розмір фотографії 45х35 мм без полів
  • Розмір обличчя на фотографії – висота обличчя від 32 до 36 мм.
  • Фотографія повинна показати обличчя анфас, без головного убору і без прикритих очей (волосся не повинні закривати очі, окуляри не повинні закривати очі і повинні бути без відблисків).
  • Фон повинен бути світлим, однотонним, контрастним до кольору волосся і обличчя.

Бронь квитків

Вам необхідно заздалегідь потурбуватися про дату в’їзду і виїзду з Німеччини і підібрати собі квитки – забронювати або купити. В консульство потрібно надати роздруківки вашої броні. Наявність куплених квитків не потрібно, так як це не впливає на видачу візи – вам її можуть і не дати або не прийняти документи, а гроші на квитки будуть витрачені. Тому їм достатньо броні.

Квитки на культурні чи спортивні заходи

Також буде не зайвим, якщо ви зібралися на концерт або змагання, додати копії квитків або броні.

Бронь в готелі на час проживання в Німеччині

Вам також потрібно довести, що вам є, де жити під час вашого перебування в Німеччині. Для цього підійдуть броні готелів, хостелів, або знімання квартири через спеціальні сайти для туристів, лише б ця роздруківка відображала ваше місцеперебування в країні з відображенням адреси і власника житла.

Документи, що підтверджують вашу платоспроможність

Довідки про залишок на рахунку або готівку не визнаються.

Поліс медичного страхування для подорожуючих за кордон

Йдете в найближчий страхову компанію і купуєте такий поліс на кількість днів вашого перебування закордоном плюс кілька днів на непередбачені обставини.

4. Що важливо знати.

Співробітники Генерального консульства інформують з візових питань безкоштовно.

Інформацію можна отримати виключно за телефоном Генерального консульства і сервісного центру, а також особисто у приміщенні Генерального консульства.

Інформація від третіх осіб «у двері Генерального консульства» або від фірм (турфірм, візових агенцій, страхових компаній поблизу консульства) не має ніякого значення для подачі заяв.

Такі особи не є працівниками Генерального консульства не працюють для або від імені консульства.

Допомога фірм при заповненні анкет не потрібно. Якщо Ви користуєтеся такими послугами, то це не веде до пільгових умов обробки або до безумовної видачі візи.

5. Перевіряйте вашу візу.

  1. територія дії візи (як правило, «Schengener Staaten» або «Deutschland»),
  2. початок строку дії візи (з 0:00 годин),
  3. закінчення строку дії візи (до 24:00),
  4. кількість дозволених в’їздів („MULT» = багаторазово),
  5. дозволену кількість днів перебування,
  6. номер Вашого паспорта,
  7. Ваше ім’я та прізвище (правильно написані),
  8. Ваша фотографія.

Короткий опис статті: консульство німеччини Інструкція для тих хто вирішив самостійно зробити візу в Німеччину. віза в німеччину,мультивіза в німеччину

Джерело: Віза в Німеччину.

Також ви можете прочитати