Віза в Німеччину, оформлення візи в Німеччину

13.06.2016

Віза в Німеччину

Німеччина входить у Шенгенську зону. Громадянам СНД необхідна віза, яку можна отримати у консульствах Німеччини.

Існують два види віз: шенгенська віза і національна німецька віза. Вони розрізняються терміном і сферою дії, а також строками обробки документів.

Шенгенська віза дійсна для перебування терміном максимум 90 днів протягом півроку і дає право на одноразовий, або на багаторазовий в’їзд до Німеччини. Дійсна для всіх держав Шенгенської угоди — Німеччині, Австрії, Бельгії, Греції, Данії, Ісландії, Іспанії, Італії, Люксембургу, Нідерландів, Норвегії, Португалії, Фінляндії, Франції та Швеції. Шенгенська віза видається протягом 1-3 робочих днів, клопотання про її видачу можна заповнювати як німецькою, так і російською мовою.

Національна німецька віза має первісне обмеження в три місяці, але на відміну від шенгенської візи може бути продовжено німецьким компетентним відомством у справах іноземців у відповідності з метою перебування. Національна віза дійсна лише для Німеччини. Клопотання про видачу національної німецької візи заповнюється тільки німецькою мовою. Мінімальний термін оформлення — 5 днів.

Для отримання візи в Німеччину для приватної поїздки необхідно:

  • закордонний паспорт
  • загальногромадянський паспорт і копії сторінок з особистими даними і реєстрацією за місцем проживання
  • візову анкету в 2 примірниках, в заповненому вигляді, власноручно підписану, з двома вклеєними фотографіями і додатково одна фотографія для візи
  • заповнена згода в тому, що заявник ознайомлений з пунктами (зокрема п. 55) «Закону про перебування»
  • запрошення із зазначенням мети, адреси і термінів поїздки, а також із зобов’язанням запрошує взяти на себе всі витрати, включаючи медичне обслуговування. Підпис особи, що запрошує повинна бути завірена німецьким відомством у справах іноземців. Запрошення визнається лише у вигляді оригіналу, додатково слід представити його копію
  • гарантії повернення в країну перебування, наприклад підтвердження регулярного доходу у вигляді довідки з місця роботи з вказівкою зарплати (в оригіналі) з пред’явленням трудової книжки (оригінал і проста копія), свідоцтво про реєстрацію власної фірми (оригінал і проста копія), документи про право власності на житло, а також документи про сімейний стан (свідоцтво про шлюб, свідоцтва про народження дітей)
  • оригінал і копію поліса медичного страхування на всі види допомоги, на весь період перебування в Шенгені, дійсний у всіх країнах шенгенської зони, зі страховим покриттям не менше 30.000 євро
  • консульський збір

Всі виправлення в запрошеннях приймаються факсом (з обов’язковим зазначенням номера справи) або особисто. У разі відправлення документів поштою, якщо надіслані документи будуть недостатні або неправильні, дуже високий шанс на відмову. У разі, якщо оформлення документів або їх комплектність все-таки недостатня, буде призначена нова дата співбесіди (сплачений консульський збір в такому випадку не повертається).

Для отримання туристичної візи для поїздки в Німеччину, не заброньованої через турфірму необхідно:

  • закордонний паспорт і копії сторінок з особистими даними
  • загальногромадянський паспорт і копії сторінок з особистими даними і реєстрацією за місцем проживання
  • візову анкету в 2 примірниках, в заповненому вигляді, власноручно підписану, з двома вклеєними фотографіями і додатково одна фотографія для візи
  • заповнена згода в тому, що заявник ознайомлений з пунктами (зокрема п. 55) «Закону про перебування»
  • підтвердження мети і маршруту поїздки
  • підтвердження розміщення в Німеччині (назва та адреса готелю/пансіону, а також підтвердження про оплату готелю факсом)
  • вид транспорту, яким планується поїздка в обидва кінця, при поїздках на автобусі або літаку необхідно вказати назву компанії
  • підтвердження фінансування: необхідно представити докази наявності мінімум 50 євро в розрахунку на день поїздки/перебування (актуальна виписка з банківського рахунку, довідка на купівлю валюти, дорожні чеки)
  • гарантії повернення в країну перебування, наприклад підтвердження регулярного доходу у вигляді довідки з місця роботи з вказівкою зарплати (в оригіналі) з пред’явленням трудової книжки (оригінал і проста копія), свідоцтво про реєстрацію власної фірми (оригінал і проста копія), документи про право власності на житло, а також документи про сімейний стан (свідоцтво про шлюб, свідоцтва про народження дітей)
  • оригінал і копію поліса медичного страхування на всі види допомоги, на весь період перебування в Шенгені, дійсний у всіх країнах шенгенської зони, зі страховим покриттям не менше 30.000 євро
  • Консульський збір.

Для оформлення дітей до 18 років необхідний нотаріально завірений документ, що виражає згоду осіб, що володіють батьківськими чи опікунськими правами, на виїзд дитини та копія цієї заяви.

Безвізовий транзит не дозволяється.

Для транзитної поїздки в Німеччину потрібні:

  • закордонний паспорт і копії сторінок з особистими даними
  • загальногромадянський паспорт і копії сторінок з особистими даними і реєстрацією за місцем проживання
  • візову анкету в 2 примірниках, в заповненому вигляді, власноручно підписану, з двома вклеєними фотографіями і додатково одна фотографія для візи
  • заповнена згода в тому, що заявник ознайомлений з пунктами (зокрема п. 55) «Закону про перебування»
  • залізничні або авіаквитки в обидва кінці в оригіналі та їх копія
  • якщо є, віза країни призначення та її копія
  • оригінал і копію поліса медичного страхування на всі види допомоги, на весь період перебування в Шенгені, дійсний у всіх країнах шенгенської зони, зі страховим покриттям не менше 30.000 євро
  • Консульський збір.

В окремих випадках можуть бути витребувані додаткові документи. Пред’явлення підроблених документів може призвести до заборони на в’їзд до Німеччини терміном не менш ніж на рік. Прикордонні органи вправі заборонити в’їзд в країну, незважаючи на наявність дійсної візи.

Діти до 18 років оплачують вищевказані візові збори в половинному розмірі.

Вартість віз у країни Шенгенської зони, до якої входить Німеччина:

Короткий опис статті: віза в німеччину документи Віза в Німеччину. Оформлення візи в Німеччину і вартість візи в Німеччину. Необхідні документи для отримання візи в Німеччину віза в Німеччину, віза

Джерело: Віза в Німеччину — оформлення візи в Німеччину

Також ви можете прочитати